Скуп винара у Александровцу је одржан јуче. У организацији Савеза винара Србије, Удружења Три Мораве и Удружења винара и виноградара Жупе у александровачком Музеју винарства и виноградарства др Марко Малићанин је говорио о резултатима пројекта који реализује Савез. Изузетно успелу презентацију пратило је око 60 заинтересованих чланова Удружења Три Мораве. Како то у Жупи обично буде, све је завршено дружењем које је потрајало до касно у ноћ.

Тема презентације је била „Сензорна анализа и дефинисање модела чаше за вина сорте Прокупац“. Презентовани су резултати студије који су остварени кроз реалзацију пројекта “Успостављење и јачање националног бренда вина Прокупац и ракије шљивовице кроз сарадњу науке и привреде” финансирано од стране Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

За све који нису јуче могли да присуствују, садржаје о којима се говорило могу преузети ОВДЕ и ОВДЕ.