Дан прокупца

Дан прокупца се ове године, по пети пут, обележава низом манифестација у целој Србији. Њих ће пратити и интензивна медијска кампања кроз стручне и мејнстрим медије, као и социјалне мреже. По први пут, низ манифестација везаних за прокупац, најважнију црну аутохтону сорту Србије, протезаће се на целу седмицу, од 10. до 18. октобра. У циљу још интензивније промоције сорте коју је Жупа одржала у животу и вратила винољупцима, у читаву причу ће се активно укључити и наше Удружење.

У плану манифестације је Караван Прокупца у Александровцу и Крагујевцу; затим Прокупац press trip за међународне стручњаке и новинаре; Конференција о прокупцу у Београду 13. октобра; Недеља прокупца у ресторанима, баровима и винотекама у целој Србији, те напокон, Фестивал прокупца 14. октобра у Београду, са концертом Васил Хаџиманов бенда.

Целу манифестацију пратиће снажна медијска кампања.

Удружење винара Жупа ће у недељу, 11. октобра, у Александровцу и околини имати озбиљан програм. Долазе нам сомелијери Војводине, слична екипа из Београда, као и већи број „винских“ новинара из земље и иностранства. Прилика је да се људима који имају озбиљан утицај на тржишту вина, међу потрошачима, још једном презентују најбоља српска вина и винарије. У организацију ће се укључити и општина Александровац, а иза нашег Удрушења стаје и Савез винара и виногарадра Србије.

Дан прокупца представљамо детаљније у неким наредним информацијама.