Данас је објављено да је на престижном међународном оцењивању вина, у организацији специјализованог часописа Decanter, једно српско вино освојило „Best in Show“. У питању је вино Грашац из винарије Винчић са Фрушке Горе, власника Александра Винчића. Аутор овог вина, човек чије је знање уграђено у ово велико признање, је професор са крушевачког Пољопривредног факултета др Марко Малићанин. Како би било јасније, овај огроман успех српског винарства је остварен у конкуренцији 18520 вина из 57 земаља света.

Да ствар буде још занимљивија и вреднија, вино је направљено од аутохтоне српске сорте грашац (италијански ризлинг). Ово вино је пре само пар дана добило и награду Best in Show на оцењивању BIWC. Поменуто вино је, осим ове две велике награде, освојило признања на свим оцењивањима на којима се појавило.

Они који су имали прилике да пробају друга вина из „радионице“ проф Малићанина тврде да постоји још неколико вина за која се у наредним годинама очекују слични успеси.

Све честитке српским винарима!