Ko smo mi

Mi smo Udruženje proizvođaća vina sa oznakom geografskog porekla TRI MORAVE (u daljem tekstu: Udruženje TRI MORAVE). Adresa našeg sajta je: https://udruzenjetrimorave.com.

Koje lične podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb lokaciji, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu i oznake koje generiše pregledaa kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani niz koji stvara vaša adresa e-pošte (koji se naziva i heš) može se pružiti usluzi Gravatar da bi se videlo da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Medijski sadržaji

Ako postavljaate slike na našu veb lokaciju, izbegavajte otpremanje slika sa ugrađenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posetioci veb lokacije mogu da preuzmu i izvuku bilo koje podatke o lokaciji iz slika na veb lokaciji.

Obrasci za kontakt

Neke od podataka prikupljamo i kroz obrasce za kontakt. 

Kolačići (cookies)

Ako ostavite komentar na našoj veb lokaciji, možete se odlučiti da svoje ime, adresu e-pošte i veb lokaciju sačuvate u kolačićima. Ovo je za vašu udobnost, tako da ne morate ponovo da popunjavate svoje podatke kada ostavite novi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posetite našu stranicu za prijavu, postavićemo privremeni kolačić da bismo utvrdili da li vaš pregledač prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite pregledač.

Kada se prijavite, postavićemo i nekoliko kolačića da sačuvamo vaše podatke za prijavu i izbore na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići sa opcijama ekrana traju godinu dana. Ako odaberete „Zapamti me“, prijava će trajati dve nedelje. Ako se odjavite sa naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i jednostavno ukazuje na ID posta članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Sadržaj preuzet sa drugih veb lokacija

Članci na ovoj veb lokaciji mogu sadržati ugrađeni sadržaj (npr. Video snimke, slike, članke itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih veb lokacija ponaša se na potpuno isti način kao da je posetilac posetio drugu veb lokaciju.

Ove veb stranice mogu da prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, ugrađuju dodatno praćenje treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugrađenim sadržajem ako imate nalog i prijavljeni ste na toj veb lokaciji.

Analitika

Naši administratori rade analitiku podataka čiji su izvor posetioci sajta. Ove informacije se upotrebljavaju kako bismo održavali sajt, poboljšavali njegov sadržaj i funkcionalnost. 

S kim delimo vaše podatke

Vaši podaci se ne pregledaju pojedinačno. Vaši podaci se ne ustupaju trećoj strani osim u slučaju da postoji zakonski nalog koji moramo da ispoštujemo.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vreme. To je zbog toga da možemo automatski prepoznati i odobriti sve dalje komentare, umesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registruju na našoj veb lokaciji (ako ih ima), takođe čuvamo lične podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, izmene ili izbrišu svoje lične podatke u bilo kom trenutku (osim što ne mogu da promene korisničko ime). Administratori veb lokacija takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate nalog na ovoj veb lokaciji ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke ličnih podataka koje posedujemo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete zahtevati da izbrišemo sve lične podatke koje imamo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni da čuvamo u administrativne, pravne ili bezbednosne svrhe.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetilaca mogu biti proveravani putem automatizovane usluge otkrivanja neželjene pošte.

Vaše kontakt informacije

Kada pristupite ovom sajtu, opšte informacije, koje se ne smatraju ličnim (internet pregledač, broj poseta, prosečno vreme koje trošite na sajtu, stranice koje otvarate) se automatski beleže (taj proces nema veze sa registracijom na sajtu). Kontakt informacije uvek ostavljate sami.

Nećemo vam nikada slati e-mailove za koje se niste samovoljno prijavili.

Pobrinućemo se da se uvek možete brzo i jednostavno odjaviti u slučaju da više ne želite da primate e-mailove sa našeg sajta. Posetioci koji odluče da se odjave sa newsletter-a, ili neke druge usluge, to mogu učiniti tako što će obaveštenje poslati e-mail na udruzenjetrimorave@gmail.com.

Udruženje TRI MORAVE E preduzima sve mere kako bi maksimalno osigurala lične podatke. Ti podaci su brižljivo osigurani od gubitka, uništavanja, izmena, falsifikovanja, manipulacije i neovlašćenog pristupa ili upotrebe.

Dodatne informacije

Pravo na informaciju

Ukoliko imate ikakvih pitanja koje se tiču politike zaštite vaše privatnosti ili toga kako se postupa sa vašim privatnim podacima, molimo vas da kontaktirate našeg predstavnika za politiku privatnosti putem e-mail adrese: udruzenjetrimorave@gmail.com.

Po prijemu Vašeg zahteva, najbrže moguće ćemo vas obavestiti – pismenim putem i u skladu sa važećim zakonskim regulativama – koji od vaših ličnih podataka su prikupljeni tokom Vaših poseta sajtu Udruženja TRI MORAVE.

Svaka novonastala promena po pitanju privatnosti će biti navedena u ovom pravilniku, na početnoj stranici i svakom drugom mestu koje smatramo odgovarajućim.

Saglasnost

Ostavljanjem mail adrese dajete saglasnost da Vam se obaveštenja i dokumentacija šalju u elektronskom obliku, na mail adresu koju ste ostavili. Udruženje TRI MORAVE će komunicirati sa Vama putem elektronske pošte (e-mail) ili obaveštenjima koja će objavljivati na ovom sajtu, a u posebnim slučajevima i telefonom.

Zabrana zloupotrebe sajta

Korisnicima našeg internet sajta nije dozvoljeno da:

– Ometaju i/ili onemogućavaju bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dostupnog sadržaja;

– Objavljuju i/ili prenose na internet sajt svaki materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim se može inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima.

– Daju netačne informacije koje se tiču ličnih podataka;

– Koriste tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljaju da istupaju u ime trećeg lica, firme ili organizacije;

– Bave se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem koristeći naš sajt;

– Modifikuju, ometaju, presreću ili hakuju internet sajt u cilju njegovog onesposobljavanja;

– Koriste specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta. Ukoliko se prekrši bilo koji od navedenih Uslova mi korisnika možemo onemogućiti da koristi ovaj internet sajt na stalnom ili privremenom nivou. Takođe, možemo preduzeti i druge mere, uključujući ali ne ograničavajući se na to da prijavimo nadležnim organima.