Ко смо ми

Ми смо Удружење произвођаћа вина са ознаком географског порекла ТРИ МОРАВЕ (у даљем тексту: Удружење ТРИ МОРАВЕ). Адреса нашег сајта је: https://udruzenjetrimorave.com.

Које личне податке прикупљамо и зашто их прикупљамо

Коментари

Када посетиоци оставе коментаре на веб локацији, прикупљамо податке приказане у обрасцу за коментаре, као и ИП адресу и ознаке које генерише прегледаа како бисмо помогли у откривању нежељене поште.

Анонимизирани низ који ствара ваша адреса е-поште (који се назива и хеш) може се пружити услузи Граватар да би се видело да ли га користите. Политика приватности услуге Граватар доступна је овде: https://automattic.com/privacy/. Након одобрења вашег коментара, ваша профилна слика је видљива јавности у контексту вашег коментара.

Медијски садржаји

Ако постављаате слике на нашу веб локацију, избегавајте отпремање слика са уграђеним подацима о локацији (EXIF GPS). Посетиоци веб локације могу да преузму и извуку било које податке о локацији из слика на веб локацији.

Обрасци за контакт

Неке од података прикупљамо и кроз обрасце за контакт. 

Колачићи (cookies)

Ако оставите коментар на нашој веб локацији, можете се одлучити да своје име, адресу е-поште и веб локацију сачувате у колачићима. Ово је за вашу удобност, тако да не морате поново да попуњавате своје податке када оставите нови коментар. Ови колачићи ће трајати годину дана.

Ако посетите нашу страницу за пријаву, поставићемо привремени колачић да бисмо утврдили да ли ваш прегледач прихвата колачиће. Овај колачић не садржи личне податке и одбацује се када затворите прегледач.

Када се пријавите, поставићемо и неколико колачића да сачувамо ваше податке за пријаву и изборе на екрану. Колачићи за пријаву трају два дана, а колачићи са опцијама екрана трају годину дана. Ако одаберете „Запамти ме“, пријава ће трајати две недеље. Ако се одјавите са налога, колачићи за пријаву ће бити уклоњени.

Ако уредите или објавите чланак, додатни колачић ће бити сачуван у вашем прегледачу. Овај колачић не садржи личне податке и једноставно указује на ИД поста чланка који сте управо уредили. Истиче након 1 дана.

Садржај преузет са других веб локација

Чланци на овој веб локацији могу садржати уграђени садржај (нпр. Видео снимке, слике, чланке итд.). Уграђени садржај са других веб локација понаша се на потпуно исти начин као да је посетилац посетио другу веб локацију.

Ове веб странице могу да прикупљају податке о вама, користе колачиће, уграђују додатно праћење треће стране и надгледају вашу интеракцију са тим уграђеним садржајем, укључујући праћење ваше интеракције са уграђеним садржајем ако имате налог и пријављени сте на тој веб локацији.

Аналитика

Наши администратори раде аналитику података чији су извор посетиоци сајта. Ове информације се употребљавају како бисмо одржавали сајт, побољшавали његов садржај и функционалност. 

С ким делимо ваше податке

Ваши подаци се не прегледају појединачно. Ваши подаци се не уступају трећој страни осим у случају да постоји законски налог који морамо да испоштујемо.

Колико дуго чувамо ваше податке

Ако оставите коментар, коментар и његови метаподаци задржавају се на неодређено време. То је због тога да можемо аутоматски препознати и одобрити све даље коментаре, уместо да их држимо у реду за модерирање.

За кориснике који се региструју на нашој веб локацији (ако их има), такође чувамо личне податке које дају у свом корисничком профилу. Сви корисници могу да виде, измене или избришу своје личне податке у било ком тренутку (осим што не могу да промене корисничко име). Администратори веб локација такође могу да виде и уреде те информације.

Која права имате над својим подацима

Ако имате налог на овој веб локацији или сте оставили коментаре, можете затражити примање извезене датотеке личних података које поседујемо о вама, укључујући све податке које сте нам доставили. Такође можете захтевати да избришемо све личне податке које имамо о вама. Ово не укључује податке које смо дужни да чувамо у административне, правне или безбедносне сврхе.

Где шаљемо ваше податке

Коментари посетилаца могу бити проверавани путем аутоматизоване услуге откривања нежељене поште.

Ваше контакт информације

Када приступите овом сајту, опште информације, које се не сматрају личним (интернет прегледач, број посета, просечно време које трошите на сајту, странице које отварате) се аутоматски бележе (тај процес нема везе са регистрацијом на сајту). Контакт информације увек остављате сами.

Нећемо вам никада слати е-маилове за које се нисте самовољно пријавили.

Побринућемо се да се увек можете брзо и једноставно одјавити у случају да више не желите да примате е-маилове са нашег сајта. Посетиоци који одлуче да се одјаве са newsletter-а, или неке друге услуге, то могу учинити тако што ће обавештење послати е-маил на udruzenjetrimorave@gmail.com.

Удружење ТРИ МОРАВЕ Е предузима све мере како би максимално осигурала личне податке. Ти подаци су брижљиво осигурани од губитка, уништавања, измена, фалсификовања, манипулације и неовлашћеног приступа или употребе.

Додатне информације

Право на информацију

Уколико имате икаквих питања које се тичу политике заштите ваше приватности или тога како се поступа са вашим приватним подацима, молимо вас да контактирате нашег представника за политику приватности путем е-маил адресе: udruzenjetrimorave@gmail.com.

По пријему Вашег захтева, најбрже могуће ћемо вас обавестити – писменим путем и у складу са важећим законским регулативама – који од ваших личних података су прикупљени током Ваших посета сајту Удружења ТРИ МОРАВЕ.

Свака новонастала промена по питању приватности ће бити наведена у овом правилнику, на почетној страници и сваком другом месту које сматрамо одговарајућим.

Сагласност

Остављањем маил адресе дајете сагласност да Вам се обавештења и документација шаљу у електронском облику, на маил адресу коју сте оставили. Удружење ТРИ МОРАВЕ ће комуницирати са Вама путем електронске поште (е-маил) или обавештењима која ће објављивати на овом сајту, а у посебним случајевима и телефоном.

Забрана злоупотребе сајта

Корисницима нашег интернет сајта није дозвољено да:

– Ометају и/или онемогућавају било које функције повезане са сигурношћу на сајту или функције које спречавају или ограничавају употребу или копирање доступног садржаја;

– Објављују и/или преносе на интернет сајт сваки материјал који је претећи, клеветнички, непристојан, увредљив, порнографски или злостављачки. Такође материјал којим се може иницирати расну мржњу, узрокујете узнемиравање или било које непријатности услед кршења приватности, поверења одређеним дискриминационим, претећим или изазивачким коментарима.

– Дају нетачне информације које се тичу личних података;

– Користе туђе личне податке без дозволе те особе или лажно представљају да иступају у име трећег лица, фирме или организације;

– Баве се било којим незаконитим или противправним понашањем користећи наш сајт;

– Модификују, ометају, пресрећу или хакују интернет сајт у циљу његовог онеспособљавања;

– Користе специјализоване програме ради преузимања садржаја са сајта. Уколико се прекрши било који од наведених Услова ми корисника можемо онемогућити да користи овај интернет сајт на сталном или привременом нивоу. Такође, можемо предузети и друге мере, укључујући али не ограничавајући се на то да пријавимо надлежним органима.